Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes recept

Krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • fél kocka margarin (12,5 dkg)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 csipet só

    Hozzávalók a krémhez:

    • 4 csomag vanília puding (főzős)
    • 2 csomag vanília cukor
    • 35 dkg kristálycukor
    • 1 liter víz
    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés.

    A pudingot a vanília cukorral, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot és még 3 percig tovább főzzük. Forrón a tésztára tesszük, a tetejére helyezzük a bekockázott lapot és letakarjuk egy száraz kendővel. Miután kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá