Krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Krémes

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • fél kocka margarin (12,5 dkg)
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 csomag vanília puding (főzős)
  • 2 csomag vanília cukor
  • 35 dkg kristálycukor
  • 1 liter víz
  • 9 tojás fehérje

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés.

A pudingot a vanília cukorral, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot és még 3 percig tovább főzzük. Forrón a tésztára tesszük, a tetejére helyezzük a bekockázott lapot és letakarjuk egy száraz kendővel. Miután kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.