Kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg őrölt dió
- 7 dkg cukor
- 1 kanál kakaópor
- 1 dkg sütőpor
- 1 dl tej
Krém:
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 16 dkg porcukor
- magozott megy vagy más gyümölcs a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd kosár formákba nyomkodjuk vékonyan. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. (Ha a forma még nem bejáratott kenjük ki vajjal vagy olajjal.) Ha megsült akkor kiborítjuk a formákból.
A krémhez a tejet felfőzzük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt akkor hozzáadjuk a vajat vagy margarint és jó alaposan elkeverjük. A formákat megtöltjük a krémmel és a tetejére magozott meggyet vagy másmilyen gyümölcsöt teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »