Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Két emelet boldogság recept

Két emelet boldogság
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg zsír vagy margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4 evőkanál tejföl

    Krém:

    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin

    Töltelék a krém mellé:

    • 1,5 kg alma
    • fahéj

    Díszítés:

    • 2 tábla csokoládé

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátulján megsütjük 180 fokos sütőben.(légkeveréses sütőben.) A pudingport 6 dl tejben megfőzzük, a margarint a cukorral habosra kikeverjük és a kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk és alaposan összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Ízlés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal és megdinszteljük saját levében.
    Amikor a krém és az alma is kihűlt összeállítjuk a süteményt. Az első lapot megkenjük a fele krémmel, majd a fele dinsztelt almát közvetlenül a krémre kenjük. Rátesszük a második lapot és a maradék krémmel megkenjük, majd a maradék dinsztelt almát is a krémre kenjük, és ráfordítjuk a harmadik lapot. Végül megolvasztjuk a két tábla csokoládét és a sütemény tetejére kenjük. Tejszínhabbal díszíthetjük tálaláskor.

    Sztori: A sütemény recept egy kedves vidéki nénitől érkezett. Nála kóstoltam először, és nagyon ízlett. Az egész család szívesen fogyasztja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá