Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Töltelék a krém mellé:
Díszítés:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátulján megsütjük 180 fokos sütőben.(légkeveréses sütőben.) A pudingport 6 dl tejben megfőzzük, a margarint a cukorral habosra kikeverjük és a kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk és alaposan összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Ízlés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal és megdinszteljük saját levében.
Amikor a krém és az alma is kihűlt összeállítjuk a süteményt. Az első lapot megkenjük a fele krémmel, majd a fele dinsztelt almát közvetlenül a krémre kenjük. Rátesszük a második lapot és a maradék krémmel megkenjük, majd a maradék dinsztelt almát is a krémre kenjük, és ráfordítjuk a harmadik lapot. Végül megolvasztjuk a két tábla csokoládét és a sütemény tetejére kenjük. Tejszínhabbal díszíthetjük tálaláskor.
Sztori: A sütemény recept egy kedves vidéki nénitől érkezett. Nála kóstoltam először, és nagyon ízlett. Az egész család szívesen fogyasztja.