Két emelet boldogság

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Két emelet boldogság

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál tejföl

Krém:

  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Töltelék a krém mellé:

  • 1,5 kg alma
  • fahéj

Díszítés:

  • 2 tábla csokoládé

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátulján megsütjük 180 fokos sütőben.(légkeveréses sütőben.) A pudingport 6 dl tejben megfőzzük, a margarint a cukorral habosra kikeverjük és a kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk és alaposan összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Ízlés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal és megdinszteljük saját levében.
Amikor a krém és az alma is kihűlt összeállítjuk a süteményt. Az első lapot megkenjük a fele krémmel, majd a fele dinsztelt almát közvetlenül a krémre kenjük. Rátesszük a második lapot és a maradék krémmel megkenjük, majd a maradék dinsztelt almát is a krémre kenjük, és ráfordítjuk a harmadik lapot. Végül megolvasztjuk a két tábla csokoládét és a sütemény tetejére kenjük. Tejszínhabbal díszíthetjük tálaláskor.

Sztori: A sütemény recept egy kedves vidéki nénitől érkezett. Nála kóstoltam először, és nagyon ízlett. Az egész család szívesen fogyasztja.