Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Katóka recept

Katóka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 sütőpor
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg zsír

    Krémhez:

    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek sárgabaracklekvár
    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 0,5 dl rum
    • pici tej
    • kókuszreszelék
    • banán

    Mázhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 30 dkg porcukor
    • 1 ek citromlé

    Elkészítése:

    A lisztet tálba szitáljuk, a cukorral, sütőporral, csipet sóval elkeverjük. Belemorzsoljuk a zsírt, a tojás sárgákkal és kevés tejjel összegyúrjuk a tésztát.

    3 cipóra osztjuk és vékonyra nyújtjuk, gáztepsi méretűre. Előmelegített sütőben, tepsi hátán világos rózsaszínre sütjük a lapokat (180 fokon kb 10 perc).

    Egy lapot összemorzsolunk, majd meghintjük vaníliás cukorral. A porcukrot összekeverjük kevés (kb fél dl) tejjel, majd belekeverjük a többi hozzávalót: baracklekvárt, kakaóport, rumot, kókuszreszeléket és az összetört lapot. Végül a vajjal jól kikeverjük.

    Ezt a masszát a két lap közé simítjuk,a massza tetejére rákarikázzuk a banánt.

    A tetejére fehér mázat teszünk, melyhez gőz felett felverjük a tojásfehérjét a cukorral jó keményre. A kemény habot elegyengetjük a tésztán.

    Ha kicsit már keményedik villával mintásra húzkodjuk. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá