Katóka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Katóka

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 1 sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír

Krémhez:

  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek sárgabaracklekvár
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl rum
  • pici tej
  • kókuszreszelék
  • banán

Mázhoz:

  • 3 tojás fehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 ek citromlé

Elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk, a cukorral, sütőporral, csipet sóval elkeverjük. Belemorzsoljuk a zsírt, a tojás sárgákkal és kevés tejjel összegyúrjuk a tésztát.

3 cipóra osztjuk és vékonyra nyújtjuk, gáztepsi méretűre. Előmelegített sütőben, tepsi hátán világos rózsaszínre sütjük a lapokat (180 fokon kb 10 perc).

Egy lapot összemorzsolunk, majd meghintjük vaníliás cukorral. A porcukrot összekeverjük kevés (kb fél dl) tejjel, majd belekeverjük a többi hozzávalót: baracklekvárt, kakaóport, rumot, kókuszreszeléket és az összetört lapot. Végül a vajjal jól kikeverjük.

Ezt a masszát a két lap közé simítjuk,a massza tetejére rákarikázzuk a banánt.

A tetejére fehér mázat teszünk, melyhez gőz felett felverjük a tojásfehérjét a cukorral jó keményre. A kemény habot elegyengetjük a tésztán.

Ha kicsit már keményedik villával mintásra húzkodjuk. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük.