Karamelles sütemény recept

Hozzávalók
Tésztához:
- 9 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek víz
- 9 ek liszt
- 9 ek darált dió
- 1/2 sütőpor
A krémhez:
- 7 dl tej
- 2 tejszínes pudingpor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
A mázhoz:
- fehér csokoládé,étcsokoládé
Elkészítése:
Lapok: 9 tojás fehérjét kemény habbá verjük 9 ek cukorral és 9 ek.vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz), majd belekeverjük a tojássárgákat, 9 ek lisztet és 9 ek darált diót.
A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. (Vagy 3 háromtojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.)
Cukormáz: 30 dkg cukrot karamellizálunk és rákenjük két megsült és kihűlt lapra. (Ez a két lap lesz az alsó és a középső.)
Krém: 7 dl tejet 2 cs tejszínes pudingporral sűrűre felfőzzük.
25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral és összevegyítjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a két karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadikkal. Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk és ezzel kb 1 órán át préseljük a süteményt.
Máz:olvasztott csokoládé.
A krém megolvasztja a cukormázat, az pedig átitatja a piskótát. Nagyon finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »