Karamelles sütemény recept
Hozzávalók
Tésztához:
- 9 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 9 ek víz
- 9 ek liszt
- 9 ek darált dió
- 1/2 sütőpor
A krémhez:
- 7 dl tej
- 2 tejszínes pudingpor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
A mázhoz:
- fehér csokoládé,étcsokoládé
Elkészítése:
Lapok: 9 tojás fehérjét kemény habbá verjük 9 ek cukorral és 9 ek.vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz), majd belekeverjük a tojássárgákat, 9 ek lisztet és 9 ek darált diót.
A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. (Vagy 3 háromtojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.)
Cukormáz: 30 dkg cukrot karamellizálunk és rákenjük két megsült és kihűlt lapra. (Ez a két lap lesz az alsó és a középső.)
Krém: 7 dl tejet 2 cs tejszínes pudingporral sűrűre felfőzzük.
25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral és összevegyítjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a két karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadikkal. Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk és ezzel kb 1 órán át préseljük a süteményt.
Máz:olvasztott csokoládé.
A krém megolvasztja a cukormázat, az pedig átitatja a piskótát. Nagyon finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

