Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Japán szelet recept

Japán szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 12 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • kevés tejföl

    Krém:

    • 2 cs csokis pudingpor
    • 5 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a liszttel, sütőporral, és a margarinnal, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon és nyújtható legyen. Három részre osztjuk. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy közepes tepsi hátára fektetjük. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A hab 1/3-ad részét rásimítjuk a lapra, majd megszórhatjuk dióval, mogyoróval, mandulával vagy kókuszreszelékkel. Előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük amíg a hab szép aranybarna nem lesz. A másik két lappal is így járunk el, majd a lapokat teljesen kihűtjük.

    A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben, majd langyosra hűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a cukorral, majd a pudingos krémhez dolgozzuk.

    A lapokat a krémmel megtöltjük, egymásra tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá