Japán szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 12 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • kevés tejföl

Krém:

  • 2 cs csokis pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a liszttel, sütőporral, és a margarinnal, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon és nyújtható legyen. Három részre osztjuk. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy közepes tepsi hátára fektetjük. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A hab 1/3-ad részét rásimítjuk a lapra, majd megszórhatjuk dióval, mogyoróval, mandulával vagy kókuszreszelékkel. Előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük amíg a hab szép aranybarna nem lesz. A másik két lappal is így járunk el, majd a lapokat teljesen kihűtjük.

A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben, majd langyosra hűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a cukorral, majd a pudingos krémhez dolgozzuk.

A lapokat a krémmel megtöltjük, egymásra tesszük.