Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hungária szelet recept

Hungária szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg kristálycukor
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg őrölt dió
    • kevés sütőpor
    • 1 mokkáskanál szalalkáli
    • 5 evőkanál víz

    A krémhez:

    • 10 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg darált dió
    • 5 cl rum
    • 2 dl tej
    • 3 evőkanál liszt

    A csokoládé mázhoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg margarin

    Elkészítése:
    A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel, majd hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A
    masszát kétfelé vesszük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe itt-ott szétszórjuk az egyik felét. A massza másik felébe beletesszük az őrölt diót, a szalalkálit és a tepsi üres részeire rakjuk. Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük. A tejben folytonos keverés mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal. Hozzáadjuk a kihűlt péphez és simára keverjük. Az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és hideg helyre tesszük. Másnap reggel ráöntjük az olvasztott csokoládét és mielőtt megszilárdulna, késsel a kívánt formára vágjuk. Amikor teljesen megdermedt, készre szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá