Hungária szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 5 egész tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt dió
  • kevés sütőpor
  • 1 mokkáskanál szalalkáli
  • 5 evőkanál víz

A krémhez:

  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 cl rum
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál liszt

A csokoládé mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítése:
A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel, majd hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A
masszát kétfelé vesszük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe itt-ott szétszórjuk az egyik felét. A massza másik felébe beletesszük az őrölt diót, a szalalkálit és a tepsi üres részeire rakjuk. Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük. A tejben folytonos keverés mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal. Hozzáadjuk a kihűlt péphez és simára keverjük. Az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és hideg helyre tesszük. Másnap reggel ráöntjük az olvasztott csokoládét és mielőtt megszilárdulna, késsel a kívánt formára vágjuk. Amikor teljesen megdermedt, készre szeleteljük.