Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A csokoládé mázhoz:
Elkészítése:
A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel, majd hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A
masszát kétfelé vesszük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe itt-ott szétszórjuk az egyik felét. A massza másik felébe beletesszük az őrölt diót, a szalalkálit és a tepsi üres részeire rakjuk. Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük. A tejben folytonos keverés mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal. Hozzáadjuk a kihűlt péphez és simára keverjük. Az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és hideg helyre tesszük. Másnap reggel ráöntjük az olvasztott csokoládét és mielőtt megszilárdulna, késsel a kívánt formára vágjuk. Amikor teljesen megdermedt, készre szeleteljük.