Házi Kinder tejszelet recept
Hozzávalók
A tésztához
- 8 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 teáskanál fahéj
- 2 ek méz
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 35 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1-2 ek tejföl (szükség esetén)
A krémhez
- 2 tasak tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
A mázhoz
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése
Tésztalapok elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és két tepsi hátára sütőpapírt fektetünk.
A vajat, a cukrot, a sót, a kakaóport, a fahéjat, a mézet és a felvert tojást gőz fölött összeolvasztjuk és elkeverjük.
Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáöntjük a meleg, vajas-mézes keveréket.
Tésztává gyúrjuk. Ha keménynek érezzük, 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk, hogy rugalmas állagot kapjunk.
A tésztát két egyforma részre osztjuk, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és a sütőpapíros tepsik (nagy gáztepsi) hátára tesszük. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
Légkeverésen 6–8 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.
Krém készítése
A pudingport a tejben sűrűre főzzük, forrón hozzáadjuk a cukrot, majd folpakkal lefedve hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
A mascarponét kihabosítjuk a vajjal, majd kanalanként a kihűlt pudinghoz keverjük. Ha kell, botmixerrel csomómentesítjük.
Összeállítás
Az egyik tésztalapot tálcára tesszük, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot. Finoman lenyomjuk, és hűtőbe tesszük.
Csokimáz
Az étcsokoládét apróra törjük, gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd vékonyan a sütemény tetejére simítjuk.
A süteményt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, a krém pedig átpuhítsa a lapokat.
Tálalás
Másnap, forró vízbe mártott késsel szeleteljük, és hidegen tálaljuk.
Tipp
A tésztalapok elsőre keményebbek lehetnek, de hűtés közben a krém szépen megpuhítja őket. A mázat akár tejcsokoládéval is készíthetjük, ha lágyabb ízt szeretnénk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









