Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi Kinder tejszelet recept

Házi Kinder tejszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    A tésztához

    • 8 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 csipet só
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 0,5 teáskanál fahéj
    • 2 ek méz
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg liszt
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1-2 ek tejföl (szükség esetén)

    A krémhez

    • 2 tasak tejszínízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 5 dkg vaj

    A mázhoz

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése

    Tésztalapok elkészítése

    A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és két tepsi hátára sütőpapírt fektetünk.

    A vajat, a cukrot, a sót, a kakaóport, a fahéjat, a mézet és a felvert tojást gőz fölött összeolvasztjuk és elkeverjük.

    Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáöntjük a meleg, vajas-mézes keveréket.

    Tésztává gyúrjuk. Ha keménynek érezzük, 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk, hogy rugalmas állagot kapjunk.

    A tésztát két egyforma részre osztjuk, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és a sütőpapíros tepsik (nagy gáztepsi) hátára tesszük. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.

    Légkeverésen 6–8 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.

    Krém készítése

    A pudingport a tejben sűrűre főzzük, forrón hozzáadjuk a cukrot, majd folpakkal lefedve hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

    A mascarponét kihabosítjuk a vajjal, majd kanalanként a kihűlt pudinghoz keverjük. Ha kell, botmixerrel csomómentesítjük.

    Összeállítás

    Az egyik tésztalapot tálcára tesszük, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot. Finoman lenyomjuk, és hűtőbe tesszük.

    Csokimáz

    Az étcsokoládét apróra törjük, gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd vékonyan a sütemény tetejére simítjuk.

    A süteményt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, a krém pedig átpuhítsa a lapokat.

    Tálalás

    Másnap, forró vízbe mártott késsel szeleteljük, és hidegen tálaljuk.

    Tipp

    A tésztalapok elsőre keményebbek lehetnek, de hűtés közben a krém szépen megpuhítja őket. A mázat akár tejcsokoládéval is készíthetjük, ha lágyabb ízt szeretnénk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek