Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
A mázhoz
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és két tepsi hátára sütőpapírt fektetünk.
A vajat, a cukrot, a sót, a kakaóport, a fahéjat, a mézet és a felvert tojást gőz fölött összeolvasztjuk és elkeverjük.
Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáöntjük a meleg, vajas-mézes keveréket.
Tésztává gyúrjuk. Ha keménynek érezzük, 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk, hogy rugalmas állagot kapjunk.
A tésztát két egyforma részre osztjuk, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és a sütőpapíros tepsik (nagy gáztepsi) hátára tesszük. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
Légkeverésen 6–8 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.
A pudingport a tejben sűrűre főzzük, forrón hozzáadjuk a cukrot, majd folpakkal lefedve hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
A mascarponét kihabosítjuk a vajjal, majd kanalanként a kihűlt pudinghoz keverjük. Ha kell, botmixerrel csomómentesítjük.
Az egyik tésztalapot tálcára tesszük, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot. Finoman lenyomjuk, és hűtőbe tesszük.
Az étcsokoládét apróra törjük, gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd vékonyan a sütemény tetejére simítjuk.
A süteményt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, a krém pedig átpuhítsa a lapokat.
Másnap, forró vízbe mártott késsel szeleteljük, és hidegen tálaljuk.
A tésztalapok elsőre keményebbek lehetnek, de hűtés közben a krém szépen megpuhítja őket. A mázat akár tejcsokoládéval is készíthetjük, ha lágyabb ízt szeretnénk.