Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hatlapos sütemény recept

Hatlapos sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg zsír vagy margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 1 cs szalalkáli
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 4 dl tej (amennyit felvesz, hogy gyúrható legyen)

    Krém:

    • 4 csomag főzős vaníliás pudingpor
    • 2 ek kakaópor
    • 1,7 l tej
    • ízlés szerint cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk szét. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lapokat vékonyra kinyújtjuk, megszurkáljuk villával, hogy ne legyenek hólyagosak.

    Ezeket a lapokat célszerű tepsi hátulján sütni (sütőpapíron). A meleg sütőben pár perc alatt megsütjük. A pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük.

    Aki nagyon csokisan szeretné, készítheti csokoládés pudingporral, aki nem annyira csokisan szereti, adja a kakaóport a vaníliás pudinghoz. És ne felejtsük ki a vaníliás cukrot sem!

    A lapokat töltsük meg a még meleg krémmel. Tálalás előtt hűtőben tároljuk. (Pár órán át hagyjuk állni a süteményt.)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá