Hatlapos sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hatlapos sütemény

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg zsír vagy margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs szalalkáli
  • 2 tojás
  • kb 4 dl tej (amennyit felvesz, hogy gyúrható legyen)

Krém:

  • 4 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1,7 l tej
  • ízlés szerint cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk szét. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lapokat vékonyra kinyújtjuk, megszurkáljuk villával, hogy ne legyenek hólyagosak.

Ezeket a lapokat célszerű tepsi hátulján sütni (sütőpapíron). A meleg sütőben pár perc alatt megsütjük. A pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük.

Aki nagyon csokisan szeretné, készítheti csokoládés pudingporral, aki nem annyira csokisan szereti, adja a kakaóport a vaníliás pudinghoz. És ne felejtsük ki a vaníliás cukrot sem!

A lapokat töltsük meg a még meleg krémmel. Tálalás előtt hűtőben tároljuk. (Pár órán át hagyjuk állni a süteményt.)