Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos Zsuzsi szelet recept

Habos Zsuzsi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 15 dkg cukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg liszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 10 dkg margarin
    • 2 ek kakaópor
    • 5 ek méz

    Krémhez:

    • 7 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • baracklekvár a lapok kenéséhez

    A tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • mandula aroma vagy citromlé

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit a liszt és a szódapor kivételével,gőz felett habosra keverem. Amikor habos leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom és 4 egyenlő részre osztom. A tésztákat egyenként kinyújtom egyforma nagyságúra és egyenként kisütöm 180 fokos sütőben pár perc alatt. Amikor a lapok kisültek vékonyan lekenem őket baracklekvárral.A krémhez pudingot a szokásos módon felfőzöm és kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra kikeverem és a kihűlt pudinggal összekeverem. A lekváros lapokat megtöltöm a krémmel. A legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral.2 tojás fehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és az aromával kemény habbá verem. Csillagcső segítségével feldíszítem. Nagyon finom sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá