Habos Zsuzsi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habos Zsuzsi szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek kakaópor
  • 5 ek méz

Krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • baracklekvár a lapok kenéséhez

A tetejére:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • mandula aroma vagy citromlé

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódapor kivételével,gőz felett habosra keverem. Amikor habos leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom és 4 egyenlő részre osztom. A tésztákat egyenként kinyújtom egyforma nagyságúra és egyenként kisütöm 180 fokos sütőben pár perc alatt. Amikor a lapok kisültek vékonyan lekenem őket baracklekvárral.A krémhez pudingot a szokásos módon felfőzöm és kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra kikeverem és a kihűlt pudinggal összekeverem. A lekváros lapokat megtöltöm a krémmel. A legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral.2 tojás fehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és az aromával kemény habbá verem. Csillagcső segítségével feldíszítem. Nagyon finom sütemény.