Gesztenyekrémes-mascarpónés süti recept

Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 12,5 dkg mascarpone
- 3-3,5 dl habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
- nyírfacukor (ízlés szerint)
- rumaroma
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál keserű kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
- étcsokoládé (a tetejére)
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 24 cm-es csatos tortaforma aljába vagy egy közepes tepsibe sütőpapírt vágunk, az oldalát vajjal vékonyak megkenjük, és liszttel kiszórjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A sárgákat a nyírfacukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a kakaóport és az olajat. A fehérjehabból egy kanálnyival jól összekeverjük, majd ezt a lazább krémet elkezdjük a többi habhoz csorgatni, lazán keverni, közben hozzászitáljuk a lisztet.
Belesimítjuk a formába, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A mascarponét elkeverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. A tejszínt a zselatinfixxel kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a gesztenyés krémhez. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk.
A tetejét megszórjuk magas kakaótartalmú reszelt étcsokoládéval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »