Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferdinánd tekercs recept

Ferdinánd tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50dkg liszt
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 5 dkg margarin
    • 2,5 dl tej
    • pici só

    Krém:

    • 10-15 dkg margarin
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek cukor

    Öntet:

    • 1,5-2 dl tej
    • 1-2 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítés:
    A tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A cukrot és a sót beleszórjuk, majd tálba öntjük és a liszttel, a tojással, az olvasztott margarinnal összedolgozzuk. Letakarva langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük. A töltelékhez a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a krémünkkel, majd feltekerjük. Szeletekre vágjuk és a kivajazott kerámia tálba szorosan egymás mellé helyezzük. Öntetet akkor locsoljuk rá, mikor már félig megsült a tésztánk, majd 10 percre még visszatesszük a sütőbe. 180 fokon előmelegített sütőben sütjük.

     

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá