Ferdinánd tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • pici só

Krém:

  • 10-15 dkg margarin
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek cukor

Öntet:

  • 1,5-2 dl tej
  • 1-2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
A tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A cukrot és a sót beleszórjuk, majd tálba öntjük és a liszttel, a tojással, az olvasztott margarinnal összedolgozzuk. Letakarva langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük. A töltelékhez a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a krémünkkel, majd feltekerjük. Szeletekre vágjuk és a kivajazott kerámia tálba szorosan egymás mellé helyezzük. Öntetet akkor locsoljuk rá, mikor már félig megsült a tésztánk, majd 10 percre még visszatesszük a sütőbe. 180 fokon előmelegített sütőben sütjük.