Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Felhő szelet recept

Felhő szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2,5 dl víz
    • 15 dkg zsír
    • 15 dkg liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Habhoz:

    • 5 dl habtejszín
    • 2 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • porcukor vagy csokimáz

    Elkészítése:

    A vizet a zsírral felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet és összefőzzük (amíg el nem válik az edény falától). Hagyjuk 15-20 perc alatt kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alaposan beledolgozzuk.

    Egy nagyjából 25*35 cm-es tepsit alaposan elmosunk. A hátát zsírral megkenjük és a tészta felét rásimítjuk. 170-180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját!

    Akkor jó, ha érdekes, hullámos felületű lesz. Nem kell nagyon pirosra sütni. A maradék tésztát is kisütjük.

    A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat sűrűre. A margarint a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingos krémet is hozzáadjuk és azzal is habosítjuk kicsit.

    A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd 2-3 evőkanálnyit belekeverünk a pudingos krémbe.

    Az alsó lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd rásimítjuk a habot és befedjük a másik lappal. Porcukorral szórhatjuk vagy csokimázat csorgathatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá