Felhő szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás

Krém:

  • 7 dl tej
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Habhoz:

  • 5 dl habtejszín
  • 2 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • porcukor vagy csokimáz

Elkészítése:

A vizet a zsírral felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet és összefőzzük (amíg el nem válik az edény falától). Hagyjuk 15-20 perc alatt kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alaposan beledolgozzuk.

Egy nagyjából 25*35 cm-es tepsit alaposan elmosunk. A hátát zsírral megkenjük és a tészta felét rásimítjuk. 170-180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját!

Akkor jó, ha érdekes, hullámos felületű lesz. Nem kell nagyon pirosra sütni. A maradék tésztát is kisütjük.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat sűrűre. A margarint a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingos krémet is hozzáadjuk és azzal is habosítjuk kicsit.

A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd 2-3 evőkanálnyit belekeverünk a pudingos krémbe.

Az alsó lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd rásimítjuk a habot és befedjük a másik lappal. Porcukorral szórhatjuk vagy csokimázat csorgathatunk rá.