Fekete-fehér süti recept
Hozzávalók:
Sötét réteg:
- 15 dkg margarin
- 4 ek kristálycukor
- 3 ek kakaópor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg darált keksz
- 7 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg darált dióbél
- 1-2 dl tej
Fehér réteghez:
- 13 dkg margarin
- 1 dl sűrű tejföl
- 1 csomag főzés nélküli, vaníliás pudingpor
- 5 dkg kristálycukor
Tetejére:
- reszelt csokoládé
Elkészítése:
A sötét réteghez a margarint felolvasztjuk a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojást és addig keverjük, amíg sűrű nem lesz.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, kekszet, darált diót.
Majd annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezt a masszát egy 20×20 cm-es tepsi aljába igazítjuk.
A fehér réteghez a tejfölt, margarint és a pudingport kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, hogy könnyű krémet kapjunk. Ezt a kekszes rétegre igazítjuk, és csokit reszelünk a tetejére.
Pár órára hűtőbe tesszük állni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

