Fekete-fehér süti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Sötét réteg:

  • 15 dkg margarin
  • 4 ek kristálycukor
  • 3 ek kakaópor
  • 2 db tojás
  • 20 dkg darált keksz
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg darált dióbél
  • 1-2 dl tej

Fehér réteghez:

  • 13 dkg margarin
  • 1 dl sűrű tejföl
  • 1 csomag főzés nélküli, vaníliás pudingpor
  • 5 dkg kristálycukor

Tetejére:

  • reszelt csokoládé

Elkészítése:

A sötét réteghez a margarint felolvasztjuk a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojást és addig keverjük, amíg sűrű nem lesz.

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, kekszet, darált diót.

Majd annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezt a masszát egy 20×20 cm-es tepsi aljába igazítjuk.

A fehér réteghez a tejfölt, margarint és a pudingport kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, hogy könnyű krémet kapjunk. Ezt a kekszes rétegre igazítjuk, és csokit reszelünk a tetejére.

Pár órára hűtőbe tesszük állni.