Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas vaníliás szelet recept

Fahéjas vaníliás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztájához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 5 evőkanál víz
    • 20 dkg liszt
    • 1/2 (fél csomag)sütőpor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 mokkás kanál fahéj
    • kevés só

    Krémhez:

    • 2 csomag vaníliás puding
    • 6 dl tej
    • 30 dkg porcukor
    • 30 dkg vaj vagy margarin(én vajjal készítem)
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 dl tejszín
    • 2 csomag habfixáló
    • a díszítéshez csoki reszelék

    Elkészítése:

    A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet, a diót, a fahéjat és a sót. Úgy sütjük mint a piskótát.

    Krém:

    A pudingokat megfőzzük a tejben, majd hozzáadjuk a porcukorral kikavart margarint és rákenjük a kihűlt tészta tetejére. A habtejszínt felverjük, ha szükséges cukrozzuk, majd rákenjük a krém tetejére. Elsimítjuk és csokireszelékkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá