Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis tejszínes szelet recept

Csokis tejszínes szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6 db tojás
    • 9 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 3 ek kakaó
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Krém:

    • 2 cs csokis pudingpor
    • 6 dl tej
    • 4 kanál cukor
    • 1 tk rumaroma
    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1ek kakaópor
    • 3 dl habtejszín
    • 1 tk zselatin

    Máz:

    • 15 dkg tortabevonó
    • olaj

    Elkészítés:

    A tojást nagyon habosra keverem a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporos kakaós lisztet.

    3 egyforma lapot sütök belőle 30×22 cm-es tepsiben, 10 perc a sütési idő tepsinként.

    Félre teszem hűlni, addig elkészítem a krémet, a pudingport, a cukrot felfőzöm a tejben, hozzáteszem az aromát, és hűlni hagyom, a margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összeturmixolom, hogy jó krémes legyen. Az alsó lapra rákenem, és hűtőbe teszem.

    Elkészítem a tejszínt. A zselatint felmelegítem, és a felvert tejszínhabba keverem, a krémre ráteszem a középső lapot, arra kenem a tejszínt, végül az utolsó lapot is ráteszem, jól lenyomkodom.

    A csokit megolvasztom, belekeverem az olajat, és rákenem az utolsó lapra, 2 kanálnyit félre teszek, és ha már megdermedt egy kicsit a tetején, a többi csokit rácsorgatom. Pár órára hűtőbe teszem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek