Csokis tejszínes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek liszt
- 6 ek cukor
- 3 ek kakaó
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Krém:
- 2 cs csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 4 kanál cukor
- 1 tk rumaroma
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1ek kakaópor
- 3 dl habtejszín
- 1 tk zselatin
Máz:
- 15 dkg tortabevonó
- olaj
Elkészítés:
A tojást nagyon habosra keverem a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporos kakaós lisztet.
3 egyforma lapot sütök belőle 30×22 cm-es tepsiben, 10 perc a sütési idő tepsinként.
Félre teszem hűlni, addig elkészítem a krémet, a pudingport, a cukrot felfőzöm a tejben, hozzáteszem az aromát, és hűlni hagyom, a margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összeturmixolom, hogy jó krémes legyen. Az alsó lapra rákenem, és hűtőbe teszem.
Elkészítem a tejszínt. A zselatint felmelegítem, és a felvert tejszínhabba keverem, a krémre ráteszem a középső lapot, arra kenem a tejszínt, végül az utolsó lapot is ráteszem, jól lenyomkodom.
A csokit megolvasztom, belekeverem az olajat, és rákenem az utolsó lapra, 2 kanálnyit félre teszek, és ha már megdermedt egy kicsit a tetején, a többi csokit rácsorgatom. Pár órára hűtőbe teszem.