Csokis tejszínes szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csokis tejszínes szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 9 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 3 ek kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Krém:

  • 2 cs csokis pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 kanál cukor
  • 1 tk rumaroma
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1ek kakaópor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 tk zselatin

Máz:

  • 15 dkg tortabevonó
  • olaj

Elkészítés:

A tojást nagyon habosra keverem a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporos kakaós lisztet.

3 egyforma lapot sütök belőle 30×22 cm-es tepsiben, 10 perc a sütési idő tepsinként.

Félre teszem hűlni, addig elkészítem a krémet, a pudingport, a cukrot felfőzöm a tejben, hozzáteszem az aromát, és hűlni hagyom, a margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összeturmixolom, hogy jó krémes legyen. Az alsó lapra rákenem, és hűtőbe teszem.

Elkészítem a tejszínt. A zselatint felmelegítem, és a felvert tejszínhabba keverem, a krémre ráteszem a középső lapot, arra kenem a tejszínt, végül az utolsó lapot is ráteszem, jól lenyomkodom.

A csokit megolvasztom, belekeverem az olajat, és rákenem az utolsó lapra, 2 kanálnyit félre teszek, és ha már megdermedt egy kicsit a tetején, a többi csokit rácsorgatom. Pár órára hűtőbe teszem.