Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos szelet recept

Csíkos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók kb. 30 szelethez:

    Diós tésztához:

    • 5 ek liszt
    • 5 ek porcukor
    • 5 ek darált dió
    • csipet só
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)

    Mákos tésztához:

    • 5 ek liszt
    • 5 ek porcukor
      5 ek darált mák
    • csipet só
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1- 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)

    Kakaós tésztához:

    • 5 ek liszt
    • 5 ek porcukor
    • csipet só
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 3 ek kakaópor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)

    Krémhez:

    • 1 l tej
    • 8 ek búzadara
    • 20 dkg margarin
    • 18 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A krémet készítjük el először.

    A tejben megfőzzük a darát egy csipet só kíséretében, majd celofánnal lefedve hagyjuk kihűlni.

    A margarint is kitesszük a pultra, hogy egy hőmérsékletű legyen a tejbegrízzel.

    A tészták hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Mindegyik tésztáét külön, külön.

    Amennyiben túl keménynek érezzük a tésztát, tejfölt adjunk hozzá.

    Ne ragadjon semmiképpen.

    Zacskóba téve tegyünk kb. fél órára hűtőbe.

    Lisztezett felületen kb. 25×35 cm nagyságú lapokra nyújtjuk és sütőpapírral fedett lemezen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük őket.

    Ez idő alatt kihűlt a krém is. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kikevert grízzel összeforgatjuk.

    A tésztalapokat tetszőleges sorrendben megtöltjük a krémmel, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk a sütemény tetejét.

    Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá