Csíkos szelet recept
Hozzávalók kb. 30 szelethez:
Diós tésztához:
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- 5 ek darált dió
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)
Mákos tésztához:
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
5 ek darált mák - csipet só
- fél citrom reszelt héja
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1- 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)
Kakaós tésztához:
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- csipet só
- 1 mk szódabikarbóna
- 3 ek kakaópor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)
Krémhez:
- 1 l tej
- 8 ek búzadara
- 20 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A krémet készítjük el először.
A tejben megfőzzük a darát egy csipet só kíséretében, majd celofánnal lefedve hagyjuk kihűlni.
A margarint is kitesszük a pultra, hogy egy hőmérsékletű legyen a tejbegrízzel.
A tészták hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Mindegyik tésztáét külön, külön.
Amennyiben túl keménynek érezzük a tésztát, tejfölt adjunk hozzá.
Ne ragadjon semmiképpen.
Zacskóba téve tegyünk kb. fél órára hűtőbe.
Lisztezett felületen kb. 25×35 cm nagyságú lapokra nyújtjuk és sütőpapírral fedett lemezen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük őket.
Ez idő alatt kihűlt a krém is. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kikevert grízzel összeforgatjuk.
A tésztalapokat tetszőleges sorrendben megtöltjük a krémmel, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk a sütemény tetejét.
Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.