Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseszkó vagy vendégváró szelet recept

Cseszkó vagy vendégváró szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Kakaós lapokhoz:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kakaó
    • 1 dkg szalalkáli
    • 5 dkg margarin
    • kevés tej (kb 1 dl)

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek kristálycukor
    • fél csomag sütőpor (6 g)

    Krémhez:

    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 5 ek liszt
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Kakaós lapok:
    A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb 27*34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és kés hegyével egy kicsit szurkáljuk meg, hogy ne hólyagosodjon fel.
    180 fokon süssük meg, de vigyázzunk, mert pár perc alatt kész (5-6 perc). Ha túlsütjük a lapokat akkor könnyen kiszáradhat. Hagyjuk kihűlni.

    Piskóta :
    A 6 tojás fehérjét keményre felverjük és adjuk hozzá a kristálycukrot. Vigyázva keverjük bele egyesével a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben süssük mint a lapokat. 180 fokon kb 20 percig süssük (tűpróbáig).

    A krémhez :
    A lisztet a tejben elkeverjük egy tojással, sűrűre felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel keverjük ki a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral.
    Ha kellően kihűlt a tejes krém, akkor gépi habverővel jól keverjük ki a margarinos krémmel.

    A sütemény összeállítása : alulra egy kakaós lap, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótát, majd kenjük rá a krém másik felét, és fedjük be a másik kakaós lappal.

    Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, de lehet csokibevonattal is készíteni.
    Szeletelés előtt egy nappal állítsuk össze a süteményt, hogy legyen ideje megpuhulni, csak így szeletelhető szépen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá