Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés krémes recept

Cseresznyés krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 dkg vaj
    • 8 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 csomag sütőpor
    • tejföl
    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • 40 dkg cseresznye
    • 1/2 dl meggylikőr
    • 25 dkg finomliszt
    • 5 dkg kristálycukor

    Vaníliakrém:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg kristálycukor
    • 8 dkg rétesliszt
    • 1/2 vaníliarúd
    • 6 dl tej

    Elkészítése:

    Vaníliakrém:
    A tejet 15 dkg cukorral és a félbevágott, kikapargatott vaníliával feltesszük forrni. A tojások fehérjét a maradék cukorral keményre verjük. A tojások sárgáját és a lisztet kevés hideg tejjel simára keverjük. Amikor a tej felforrt, folyamatos keverés mellett a tojássárgájához öntjük, és a tűzre visszatéve besűrítjük. A végén a habverővel könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot.

    Tészta készitése:
    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgáját, a porcukrot meg a vaníliás cukrot, és az egészet porhanyós tésztává gyúrjuk. Ha nehezen állna össze, egy kevés tejföllel vagy tejjel lazíthatjuk. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és hideg helyen egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, és meghintjük piskótamorzsával. A kimagozott cseresznyét meglocsoljuk meggylikőrrel, jó vastagon rárakjuk a piskótamorzsás lapra, megcukrozzuk, betakarjuk a vaníliakrémmel, és 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt lassan megsütjük. Hidegen szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá