Bögrés citromos-grízes kocka recept
Hozzávalók:
1 bögre= 3 dl
A tepsi mérete:
25×39 cm
- másfél bögre liszt
- 3/4 bögre búzadara
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
- másfél bögre porcukor
- másfél bögre natúr joghurt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom
A sziruphoz:
- 1,5 dl víz
- 15 dkg cukor
- 1 db citrom
- Feltéthez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- ízlés szerint cukor
- Szóráshoz:
- kókuszreszelék
Első lépésben készítsük elő a tepsit, amiben majd sütünk, és béleljük ki sütőpapírral.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát, és a sót. Majd vegyünk elő egy másik keverőtálat, és ebbe öntsük össze a joghurtot, a tojásokat, majd reszeljük hozzá a citrom héját, a levét, és egy habverővel jó alaposan dolgozzuk össze. Majd a két tál tartalmát öntsük egybe, és egy fakanállal keverjük össze. A masszát öntsük bele a tepsibe, és 35 perc alatt közép meleg sütőben süssük szép aranysárgára.
Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, majd borítsuk ki a tepsiből egy tálcára.
Készítsük el a citromos szirupot: a vizet öntsük bele egy lábosba, és helyezzük rá a tűzre. Keverjük bele a cukrot, a citrom reszelt héját, és egy kevés levet, majd szép fokozatosan melegítsük össze. Utána kb. 4-5 percig forraljuk, majd húzzuk le a tűzről. Az így elkészült szirupot kanalazzuk rá a meleg tésztára. A vaníliás pudingport a tejjel,cukorral keverjük simára és főzzük fel. Majd öntsük rá a sütemény tetejére,szórjuk meg kókuszreszelékkel. Tegyük 1 órára a hűtőbe és szeleteljük kockákra.
Megjegyzés:
A sütemény kétharmad részére tettem vaníliás pudingot,a megmaradt részt üresen hagytam.
Ezt tejszínhabbal és kókuszos csokival díszítettem.