Bögrés citromos-grízes kocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bögrés citromos-grízes kocka

Hozzávalók:
1 bögre= 3 dl
A tepsi mérete:
25×39 cm

  • másfél bögre liszt
  • 3/4 bögre búzadara
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • másfél bögre porcukor
  • másfél bögre natúr joghurt
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom

A sziruphoz:

  • 1,5 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • Feltéthez:
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint cukor
  • Szóráshoz:
  • kókuszreszelék

Első lépésben készítsük elő a tepsit, amiben majd sütünk, és béleljük ki sütőpapírral.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát, és a sót. Majd vegyünk elő egy másik keverőtálat, és ebbe öntsük össze a joghurtot, a tojásokat, majd reszeljük hozzá a citrom héját, a levét, és egy habverővel jó alaposan dolgozzuk össze. Majd a két tál tartalmát öntsük egybe, és egy fakanállal keverjük össze. A masszát öntsük bele a tepsibe, és 35 perc alatt közép meleg sütőben süssük szép aranysárgára.
Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, majd borítsuk ki a tepsiből egy tálcára.
Készítsük el a citromos szirupot: a vizet öntsük bele egy lábosba, és helyezzük rá a tűzre. Keverjük bele a cukrot, a citrom reszelt héját, és egy kevés levet, majd szép fokozatosan melegítsük össze. Utána kb. 4-5 percig forraljuk, majd húzzuk le a tűzről. Az így elkészült szirupot kanalazzuk rá a meleg tésztára. A vaníliás pudingport a tejjel,cukorral keverjük simára és főzzük fel. Majd öntsük rá a sütemény tetejére,szórjuk meg kókuszreszelékkel. Tegyük 1 órára a hűtőbe és szeleteljük kockákra.

Megjegyzés:
A sütemény kétharmad részére tettem vaníliás pudingot,a megmaradt részt üresen hagytam.
Ezt tejszínhabbal és kókuszos csokival díszítettem.