Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Anasztázia szelet recept

Anasztázia szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Alsó tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 5 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg margarin
    • 2 evőkanál tejföl
    • fél csomag sütőpor

    Piskóta tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg darált dió
    • 4 evőkanál rétesliszt
    • fél sütőpor

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • 1 cs vaníliapuding
    • 2 ek cukor
    • 30 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg savanykás lekvár

    Elkészítés:
    Az alsó tészta hozzávalóit jól összegyúrni és tepsi nagyságúra nyújtani. Megkenjük valamilyen savanykás lekvárral lehet az meggy ,ribizli, áfonya. Ez kb 36×31 cm nekem ilyen méretű a gáztepsim. A piskóta tésztához a tojásfehérjét a cukorral jó kemény habbá verem majd hozzáadom a tojássárgáját, azzal is habosítom még 1-2 percig aztán hozzáadom a darált diót és a sütőporos lisztet. Rá öntjük a lekvárral megkent másik tésztára és 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg sül elkészítjük a krémet. A tejet a pudinggal és a liszttel sűrűre főzzük és lehűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverni majd a hideg pudingot belekeverni. Ha megsült a tésztánk és már ki is hűlt rá kenjük a krémet. Az első tésztából maradt két tojásfehérjét két evőkanál porcukorral jó kemény habbá verjük gőz felett, és ha kicsit lehűlt, akkor a vajas krémre kenjük. A tetejét reszelt csokival megszórjuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá