Hozzávalók:
Alsó tészta:
Piskóta tészta:
Krém:
Elkészítés:
Az alsó tészta hozzávalóit jól összegyúrni és tepsi nagyságúra nyújtani. Megkenjük valamilyen savanykás lekvárral lehet az meggy ,ribizli, áfonya. Ez kb 36×31 cm nekem ilyen méretű a gáztepsim. A piskóta tésztához a tojásfehérjét a cukorral jó kemény habbá verem majd hozzáadom a tojássárgáját, azzal is habosítom még 1-2 percig aztán hozzáadom a darált diót és a sütőporos lisztet. Rá öntjük a lekvárral megkent másik tésztára és 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg sül elkészítjük a krémet. A tejet a pudinggal és a liszttel sűrűre főzzük és lehűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverni majd a hideg pudingot belekeverni. Ha megsült a tésztánk és már ki is hűlt rá kenjük a krémet. Az első tésztából maradt két tojásfehérjét két evőkanál porcukorral jó kemény habbá verjük gőz felett, és ha kicsit lehűlt, akkor a vajas krémre kenjük. A tetejét reszelt csokival megszórjuk. Jó étvágyat!