Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes szelet recept

Krémes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek meleg víz
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor
    • 8 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 10 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojás sárgákat kikeverjük a vízzel és a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a felvert tojás fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet.

    A tészta 3/4-es részét egy kivajazott, kilisztezett, gáztepsibe tepsibe öntjük, a maradék tésztába pedig belekeverjük a kakaóport és kanállal a sárga tésztára halmozzuk.

    A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a margarint és a porcukort, majd alaposan kihabosítjuk.

    Rákenjük a piskótára, majd a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

    A krémhez a pudingot a tejjel felfőzöm, és hűtöm.A porcukrot a rámával habosra keverjük,és a kihűlt krémhez adjuk.

    Tipp:

    Akinek van kedve a lapot ketté vághatja és krémmel megkenheti vékonyan.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá