Krémes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Krémes szelet

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 ek meleg víz
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 8 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojás sárgákat kikeverjük a vízzel és a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a felvert tojás fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet.

A tészta 3/4-es részét egy kivajazott, kilisztezett, gáztepsibe tepsibe öntjük, a maradék tésztába pedig belekeverjük a kakaóport és kanállal a sárga tésztára halmozzuk.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a margarint és a porcukort, majd alaposan kihabosítjuk.

Rákenjük a piskótára, majd a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

A krémhez a pudingot a tejjel felfőzöm, és hűtöm.A porcukrot a rámával habosra keverjük,és a kihűlt krémhez adjuk.

Tipp:

Akinek van kedve a lapot ketté vághatja és krémmel megkenheti vékonyan.