Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes ostyarúd recept

Krémes ostyarúd
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag ostyalap
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg csokoládé
    • 15 dkg mascarpone krémsajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Díszítés

    • tortabevonó massza
    • pörkölt, őrölt mogyoró

    Elkészítése:

     

    Az ostyát laponként 2 megnedvesített, tiszta konyharuha közé teszem, hogy megpuhuljon.

    A krémet elkészítem: a margarint és a tojássárgáját a cukorral habosra keverem, a csokit gőz felett megolvasztom. Amikor a csoki kissé lehűlt, a 2/3 részét belekeverem a sajtkrémbe, és utána hozzáadom a vajas krémet is.

    A puha ostyákat megkenem a krémmel. Szám szerint 4 db, amit aztán feltekerek, és alufóliába csomagolva behűtöm. Ha jól kifagytak a rudak, éles késsel ferdén felszeletelem.

    A tortabevonót megmelegítem, és a kis rudak végeit belemártom ebbe, majd a pörkölt mogyoróba is, és újra behűtöm.

    Ebből a mennyiségből 20 db sütink lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá