Krémes ostyarúd

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag ostyalap
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 15 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 tojássárgája

Díszítés

  • tortabevonó massza
  • pörkölt, őrölt mogyoró

Elkészítése:

 

Az ostyát laponként 2 megnedvesített, tiszta konyharuha közé teszem, hogy megpuhuljon.

A krémet elkészítem: a margarint és a tojássárgáját a cukorral habosra keverem, a csokit gőz felett megolvasztom. Amikor a csoki kissé lehűlt, a 2/3 részét belekeverem a sajtkrémbe, és utána hozzáadom a vajas krémet is.

A puha ostyákat megkenem a krémmel. Szám szerint 4 db, amit aztán feltekerek, és alufóliába csomagolva behűtöm. Ha jól kifagytak a rudak, éles késsel ferdén felszeletelem.

A tortabevonót megmelegítem, és a kis rudak végeit belemártom ebbe, majd a pörkölt mogyoróba is, és újra behűtöm.

Ebből a mennyiségből 20 db sütink lesz.