Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes kocka recept

Krémes kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 3 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 3 ek porcukor

    Krém :

    • 600 ml tej
    • 8 ek búzadara
    • 150 g kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 250 g margarin
    • 2 ek holland kakaópor
    • 2 ek lekvár (barack)
    • piskótatallér
    • tej (mártogatáshoz)

    Hab:

    • 150 ml tej
    • 1 csomag tejszínhabpótló por
    • édesítőszer

    Díszítés:

    • holland kakaópor

    Elkészítése:

    A tészta készítése:

    A tojásokat és a cukrot mixerrel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet, alaposan átkeverjük. Egy kisebb (20×30 cm -es) kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

    A krém készítése:

    A búzadarát a tejjel, cukorral és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, még forrón hozzákeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémet 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részbe lekvárt keverünk, a másikba pedig kakaóport.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótára simítjuk a kakaós krémet, erre egy sor tejbe mártogatott piskótatallért rakunk, majd rásimítjuk a lekváros krémet, tejbe mártott piskótatallérral kirakjuk a tetejét és végül rásimítjuk a keményre felvert tejszínhabot (amit tejből, tejszínhabpótlóporból és az édesítőszerből készítettünk).

    Kakaóporral megszórjuk és minimum egy éjszakára hűtőben tároljuk. Éles késsel kockákra vágjuk fel és tálaljuk.

    Tipp:

    Amilyen ronda olyan finom

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá