Krémes kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Krémes kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 darab tojás
  • 4 ek liszt
  • 3 ek porcukor

Krém :

  • 600 ml tej
  • 8 ek búzadara
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 g margarin
  • 2 ek holland kakaópor
  • 2 ek lekvár (barack)
  • piskótatallér
  • tej (mártogatáshoz)

Hab:

  • 150 ml tej
  • 1 csomag tejszínhabpótló por
  • édesítőszer

Díszítés:

  • holland kakaópor

Elkészítése:

A tészta készítése:

A tojásokat és a cukrot mixerrel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet, alaposan átkeverjük. Egy kisebb (20×30 cm -es) kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

A krém készítése:

A búzadarát a tejjel, cukorral és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, még forrón hozzákeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémet 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részbe lekvárt keverünk, a másikba pedig kakaóport.

Összeállítás:

A kihűlt piskótára simítjuk a kakaós krémet, erre egy sor tejbe mártogatott piskótatallért rakunk, majd rásimítjuk a lekváros krémet, tejbe mártott piskótatallérral kirakjuk a tetejét és végül rásimítjuk a keményre felvert tejszínhabot (amit tejből, tejszínhabpótlóporból és az édesítőszerből készítettünk).

Kakaóporral megszórjuk és minimum egy éjszakára hűtőben tároljuk. Éles késsel kockákra vágjuk fel és tálaljuk.

Tipp:

Amilyen ronda olyan finom