Krémes recept
Hozzávalók:
A leveles tésztához:
- 1 evőkanál olaj
- 12 dkg tejföl
- 200 ml víz
- 50 dkg liszt(BL55)
- 1 teáskanál cukor
- tél teáskanál só
- 3 dkg élesztő
Kenéshez:
- 25 dkg margarin (fontos, hogy lágy, kenhető legyen, így lesz szép leveles.)
A töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 2 vanília puding
- 0,5l felvert tejszínhab.
- ízlés szerint cukor (a pudingba)
Elkészítése:
Az összes hozzávalóból kelt tésztát dagasztunk, kelesztjük duplájára, majd kinyújtjuk és a puha fél adag margarinnal(vajjal)megkenjük, egymásra hajtogatjuk 4 rétegben, majd letakarva 20-25 percig pihentetjük.
Megint kinyújtjuk, újra megkenjük a maradék margarinnal(vajjal) és szintén hajtogatjuk. Pihentetjük 20 percig, kinyújtjuk és kettévesszük az egyik a teteje lesz a másik az alja.
Tepsibe helyezzük. A tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd 150-170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük a lapokat.
Amikor a lapok kisültek félretesszük piheni, kihűlni, addig a tejet felforraljuk és pudingot készítünk belőle, a tejszínt felverjük habbá.
Amikor minden elkészült és kihűlt akkor összeállítjuk a sütit. Porcukorral vagy csokimázzal (ízlés szerint) díszítjük a tetejét.
Jó étvágyat :)
Tipp:
A pudingot ízesíthetjük még vanília rúddal. A tetejét én porcukorral szórtam le, de csokival is leöntheted.