Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes recept

Krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A leveles tésztához:

    • 1 evőkanál olaj
    • 12 dkg tejföl
    • 200 ml víz
    • 50 dkg liszt(BL55)
    • 1 teáskanál cukor
    • tél teáskanál só
    • 3 dkg élesztő

    Kenéshez:

    • 25 dkg margarin (fontos, hogy lágy, kenhető legyen, így lesz szép leveles.)

    A töltelékhez:

    • 0,5 l tej
    • 2 vanília puding
    • 0,5l felvert tejszínhab.
    • ízlés szerint cukor (a pudingba)

    Elkészítése:

    Az összes hozzávalóból kelt tésztát dagasztunk, kelesztjük duplájára, majd kinyújtjuk és a puha fél adag margarinnal(vajjal)megkenjük, egymásra hajtogatjuk 4 rétegben, majd letakarva 20-25 percig pihentetjük.

    Megint kinyújtjuk, újra megkenjük a maradék margarinnal(vajjal) és szintén hajtogatjuk. Pihentetjük 20 percig, kinyújtjuk és kettévesszük az egyik a teteje lesz a másik az alja.

    Tepsibe helyezzük. A tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd 150-170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük a lapokat.

    Amikor a lapok kisültek félretesszük piheni, kihűlni, addig a tejet felforraljuk és pudingot készítünk belőle, a tejszínt felverjük habbá.

    Amikor minden elkészült és kihűlt akkor összeállítjuk a sütit. Porcukorral vagy csokimázzal (ízlés szerint) díszítjük a tetejét.

    Jó étvágyat :)

    Tipp:

    A pudingot ízesíthetjük még vanília rúddal. A tetejét én porcukorral szórtam le, de csokival is leöntheted.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá