Krémes recept

Hozzávalók:
A leveles tésztához:
- 1 evőkanál olaj
- 12 dkg tejföl
- 200 ml víz
- 50 dkg liszt(BL55)
- 1 teáskanál cukor
- tél teáskanál só
- 3 dkg élesztő
Kenéshez:
- 25 dkg margarin (fontos, hogy lágy, kenhető legyen, így lesz szép leveles.)
A töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 2 vanília puding
- 0,5l felvert tejszínhab.
- ízlés szerint cukor (a pudingba)
Elkészítése:
Az összes hozzávalóból kelt tésztát dagasztunk, kelesztjük duplájára, majd kinyújtjuk és a puha fél adag margarinnal(vajjal)megkenjük, egymásra hajtogatjuk 4 rétegben, majd letakarva 20-25 percig pihentetjük.
Megint kinyújtjuk, újra megkenjük a maradék margarinnal(vajjal) és szintén hajtogatjuk. Pihentetjük 20 percig, kinyújtjuk és kettévesszük az egyik a teteje lesz a másik az alja.
Tepsibe helyezzük. A tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd 150-170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük a lapokat.
Amikor a lapok kisültek félretesszük piheni, kihűlni, addig a tejet felforraljuk és pudingot készítünk belőle, a tejszínt felverjük habbá.
Amikor minden elkészült és kihűlt akkor összeállítjuk a sütit. Porcukorral vagy csokimázzal (ízlés szerint) díszítjük a tetejét.
Jó étvágyat :)
Tipp:
A pudingot ízesíthetjük még vanília rúddal. A tetejét én porcukorral szórtam le, de csokival is leöntheted.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »