Krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A leveles tésztához:

  • 1 evőkanál olaj
  • 12 dkg tejföl
  • 200 ml víz
  • 50 dkg liszt(BL55)
  • 1 teáskanál cukor
  • tél teáskanál só
  • 3 dkg élesztő

Kenéshez:

  • 25 dkg margarin (fontos, hogy lágy, kenhető legyen, így lesz szép leveles.)

A töltelékhez:

  • 0,5 l tej
  • 2 vanília puding
  • 0,5l felvert tejszínhab.
  • ízlés szerint cukor (a pudingba)

Elkészítése:

Az összes hozzávalóból kelt tésztát dagasztunk, kelesztjük duplájára, majd kinyújtjuk és a puha fél adag margarinnal(vajjal)megkenjük, egymásra hajtogatjuk 4 rétegben, majd letakarva 20-25 percig pihentetjük.

Megint kinyújtjuk, újra megkenjük a maradék margarinnal(vajjal) és szintén hajtogatjuk. Pihentetjük 20 percig, kinyújtjuk és kettévesszük az egyik a teteje lesz a másik az alja.

Tepsibe helyezzük. A tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd 150-170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük a lapokat.

Amikor a lapok kisültek félretesszük piheni, kihűlni, addig a tejet felforraljuk és pudingot készítünk belőle, a tejszínt felverjük habbá.

Amikor minden elkészült és kihűlt akkor összeállítjuk a sütit. Porcukorral vagy csokimázzal (ízlés szerint) díszítjük a tetejét.

Jó étvágyat :)

Tipp:

A pudingot ízesíthetjük még vanília rúddal. A tetejét én porcukorral szórtam le, de csokival is leöntheted.