Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kráter szelet recept

Kráter szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A pudinghoz:

    • 1 csomag vanília pudingpor
    • 1 csomag puncs vagy eper pudingpor
    • 9 dl tej
    • 6 evőkanál cukor

    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 25 dkg liszt
    • 2 evőkanál kakaó
    • 1 csomag sütőpor

    A mázhoz:

    • 2 kis pohár tejföl
    • 4 evőkanál porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A pudingokat megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.

    Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját.

    Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, és 180 fokon megsütjük. 2 pohár tejfölben elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük és szépen elkenjük. Ettől lesz olyan kráteres.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá