Kráter szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A pudinghoz:

  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 1 csomag puncs vagy eper pudingpor
  • 9 dl tej
  • 6 evőkanál cukor

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor

A mázhoz:

  • 2 kis pohár tejföl
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A pudingokat megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.

Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját.

Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, és 180 fokon megsütjük. 2 pohár tejfölben elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük és szépen elkenjük. Ettől lesz olyan kráteres.