Kráter sütemény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 2 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
9 dl tejből és 5 kanál cukorral a 2 cs vaníliás pudingot megfőzzük a csomagoláson leírtak szerint. Hagyjuk kihűlni.
Tészta készítése:
6 tojássárgáját 25 dkg porcukorral kikeverünk, hozzáadunk 1 dl tejet, 1 dl étolajat, 2 ek kakaóport, 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, végül a 6 tojás keményre felvert habját. Egy nagyobb tepsit (gáztepsi) vajjal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és vizes kanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt pudingot.
180 fokos sütőben megsütjük.
Máz készítése:
1 nagy pohár tejfölt 3-4 ek cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral elkeverünk, és rákenjük a forró tésztára. Pár percre visszatoljuk a sütőbe.
Margarinnal kikent tepsiben sütjük.
Tipp:
Lehet készíteni fehér tésztával, és csokipudinggal is!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.