Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kossuth kifli recept

Kossuth kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin
    • 12 dkg dió

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel. A diót durvára vágjuk.

    A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat elválasztjuk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.

    Beleszórjuk a sütőporos lisztet. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és megszórjuk a dióval.

    180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsa szaggatóval egy pohárral holdakat szaggatunk ki.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Nagyon egyszerű, hamar elkészül.
    Nem túl édes és a dió kedvelőinek igazi csemege.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá