Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés lepény recept

Körtés lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók
    22 x 32 cm-es tepsihez:

    • 4-5 db körte
    • 1/2 citrom leve
    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 cs sütőpor
    • 10 dkg darált dió
    • 12 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg kakaó (cukrozatlan)
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 0,5 dl tejföl
    • 1-2 ek sárgabaracklekvár a lekenéshez

    Elkészítése:

    A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk félbe és vájjuk ki a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint cikkekre, majd locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze. (a citromlé megvédi a körtét a barnulástól)

    A margarint keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt.

    Ezután állandó keverés mellett, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és mindegyikkel keverjük alaposan össze.

    Ezután keverjük hozzá a kakaót, majd a diót, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet. (egy sűrűbb masszát fogunk kapni)

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután helyezzük rá a cikkekre vágott körtét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre. (tűpróbáig süssük)

    A lekvárt állandó keverés mellett, melegítsük forráspontig. (ha túl sűrű lenne, akkor egy picike vizet öntsünk hozzá melegítés közben)

    A sütőből vegyük ki az elkészült süteményt, majd egy ecsettel kenjük le a tetejét a forró lekvárral. Ezután a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, majd úgy kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá