Körtés clafoutis recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 dkg finomliszt
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mandula
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 50 dkg körte
- 4 ek barna cukor
- 1 csipet só
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Diódarálóval megdarálom a mandulát.
A körtéket meghámozom, magházat eltávolítom, és 1 cm-es kockákra vágom. Egy 26 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek, majd ráborítom a körtét, megszórom 2 ek barna cukorral.
Keverőtálban a tojásokat a cukorral jól elkeverem, majd hozzáadom a sót, a tejet és a tejszínt. Elkeverem, majd apránként hozzákeverem a vaníliás cukor, a liszt és mandulakeverékét.
A tésztát ráöntöm a körtedarabokra, és a tetejét megszórom a maradék barna cukorral.
Előmelegített sütőbe teszem, és 60 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha már meghűlt, kiveszem a tortaformából, és porcukorral meghintve tálalom.
A körtés clafoutis kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »