Körtés clafoutis

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 dkg finomliszt
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mandula
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 50 dkg körte
  • 4 ek barna cukor
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítem. Diódarálóval megdarálom a mandulát.

A körtéket meghámozom, magházat eltávolítom, és 1 cm-es kockákra vágom. Egy 26 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek, majd ráborítom a körtét, megszórom 2 ek barna cukorral.

Keverőtálban a tojásokat a cukorral jól elkeverem, majd hozzáadom a sót, a tejet és a tejszínt. Elkeverem, majd apránként hozzákeverem a vaníliás cukor, a liszt és mandulakeverékét.

A tésztát ráöntöm a körtedarabokra, és a tetejét megszórom a maradék barna cukorral.

Előmelegített sütőbe teszem, és 60 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha már meghűlt, kiveszem a tortaformából, és porcukorral meghintve tálalom.